Защо да си купите книга директно от автора

Защо да си купите книга директно от автора

Както много други автори, аз съм писател, който се самоиздава, защото никак не е лесно да продадеш книгата си на някое издателство ако не си утвърдено име. В тази връзка, поемам лично всеки един разход по издаването, а и след това – за редактор, коректор, оформление на корицата, реклама, маркетинг и какво ли още не. Книжарниците и онлайн магазините за книги имат меко казано несправедливи условия за продажба на книги. Затова за мен е важно ако читателят ми се довери лично и купи книгата ми директно от мен. Ето и основните причини:

 

Условия на книжарници и онлайн магазини

Както вече споменах, книжарниците искат от автора между 50 и 55% комисиона, за да продават книгата му в своите обекти и сайтове. Затова, ако вие изберете да си я закупите от онлайн магазина на автора, за него ще остане по-голяма печалба, която разбира се го изхранва, но и която може да вложи в следващи книги. Все пак не трябва да се забравят и допълните разходи по издаването и последваща подкрепа на изданието, така че по този начин наистина ще подкрепите писателя.

 

Получавате книгата с лично послание и автограф от автора

Когато купите книгата директно от писателя, ще можете да я получите с послание, написано лично за вас, автограф, а нерядко и нещо допълнително, което изказва персонално отношение и внимание. Така всеки читател може да се почувства специален. Моята книга например, пристига до вас с книгоразделител, красива опаковка със стилна сатенена панделка, която запазва книгата и е подходяща за подарък. Освен това ще имате и лично изтеглено от мен късметче J Това са неща, които няма как да имате ако купите книгата от някоя книжарница.

 

Авторът може да предложи да си закупите и допълнителни продукти към книгата

Това могат да бъдат тениски с цитати от книгата, чаша, красив тефтер, брандиран с корицата на произведението, дрешка за книга и какво ли още не, които ще бъдат леснодостъпни през сайта на автора.

 

Авторът получава парите за книгата веднага

Купувайки произведението директно от писателя, той получава прихода веднага, а не трябва да чака отложено плащане от поне 60 дни. Така тези пари, той може да вложи веднага в редакция на следващата си книга и да поеме нейното издаване, така че да зарадва своите читатели.

 

Това не означава, че писателят не трябва да продава произведенията си в книжарници и други сайтове. Разбирам, че някои хора предпочитат да отидат до физическа книжарница, да пипнат книгата с ръцете си, да я видят отблизо. Не рядко читателят си има любимо място където ходи и пазарува редовно, било то квартална книжарничка или обект от голяма верига. Някои се възползват от възможността да закупят няколко книги от онлайн сайт за продажба и така да спечелят отстъпка или да се възползват от моментна промоция. Но ако се замислите, има смисъл да подкрепите писателя ако можете да си го позволите. Избирайки автора, подкрепяте труда му и му давате възможност да се развива.

 

Предварително ви благодаря ако решите да купите книгата ми от моя онлайн магазин!


Ако сте запален читател и харесвате българските автори, няма нищо по-хубаво от това да подкрепите тях и тяхното творчество. Като писател, мога да кажа, че хубавите думи, положителните отзиви и помощта от читателите ми са най-важното нещо за мен. Защото това ми показва, че има смисъл в това, което правя, че книгите ми докосват хората и предизвикват емоции в тях, а подкрепата ми помага да продължавам напред и да се развивам. В какво се изразява тя? Освен най-очевидното нещо – да купувате книгите на автора – има редица начини, които не изискват да отделяте финансов ресурс. Вижте моите предложения по-долу и изберете поне няколко от тях. Със сигурност ще накарате писателя да се усмихне, а и ще подсигурите издаването на още книги и реализирането на различни негови проекти.

прочети още

Четенето може да събуди въображението ни, пренася ни в нови светове, обогатява речника ни, освобождава ни от стреса и ни дава идеи за нашето развитие. Вероятно сте чували този израз и преди: „Лидерите са читатели“. Всъщност проучване показва, че средно редовият човек чете само около 12 книги годишно, докато един изпълнителен директор чете около 48 книги годишно и това не е случайно. Успешни хора като Бил Гейтс и Уорън Бъфет прекарват по час-два в четене всеки ден и го препоръчват на всеки, който иска да постигне повече в живота си.

прочети още

Четенето е важно, защото развива мисълта ни, дава ни безкрайни знания и уроци, като същевременно поддържа ума ни активен. Книгите могат да съхраняват всякаква информация, истории, мисли и чувства, които ни обогатяват. Могат ли думите, абзаците и измислените светове да са толкова важни за вас и вашето здраве? Определено да, а четенето е вечна форма на забавление и информация. Всъщност, години наред четенето е била единствената форма на забавление и може би затова то е център на вниманието от толкова дълго време. То е оцеляло през годините и за щастие ползите са останали заедно с книгите. Така че нека изброим някои причини, поради които то е толкова важно.

прочети още