Статии

Както много други автори, аз съм писател, който се самоиздава, защото никак не е лесно да продадеш книгата си на някое издателство ако не си утвърдено име. В тази връзка, поемам лично всеки един разход по издаването, а и след това – за редактор, коректор, оформление на корицата, реклама, маркетинг и какво ли още не. Книжарниците и онлайн магазините за книги имат меко казано несправедливи условия за продажба на книги. Затова за мен е важно ако читателят ми се довери лично и купи книгата ми директно от мен. Ето и основните причини:

прочети още

Ако сте запален читател и харесвате българските автори, няма нищо по-хубаво от това да подкрепите тях и тяхното творчество. Като писател, мога да кажа, че хубавите думи, положителните отзиви и помощта от читателите ми са най-важното нещо за мен. Защото това ми показва, че има смисъл в това, което правя, че книгите ми докосват хората и предизвикват емоции в тях, а подкрепата ми помага да продължавам напред и да се развивам. В какво се изразява тя? Освен най-очевидното нещо – да купувате книгите на автора – има редица начини, които не изискват да отделяте финансов ресурс. Вижте моите предложения по-долу и изберете поне няколко от тях. Със сигурност ще накарате писателя да се усмихне, а и ще подсигурите издаването на още книги и реализирането на различни негови проекти.

прочети още

Четенето може да събуди въображението ни, пренася ни в нови светове, обогатява речника ни, освобождава ни от стреса и ни дава идеи за нашето развитие. Вероятно сте чували този израз и преди: „Лидерите са читатели“. Всъщност проучване показва, че средно редовият човек чете само около 12 книги годишно, докато един изпълнителен директор чете около 48 книги годишно и това не е случайно. Успешни хора като Бил Гейтс и Уорън Бъфет прекарват по час-два в четене всеки ден и го препоръчват на всеки, който иска да постигне повече в живота си.

прочети още

Четенето е важно, защото развива мисълта ни, дава ни безкрайни знания и уроци, като същевременно поддържа ума ни активен. Книгите могат да съхраняват всякаква информация, истории, мисли и чувства, които ни обогатяват. Могат ли думите, абзаците и измислените светове да са толкова важни за вас и вашето здраве? Определено да, а четенето е вечна форма на забавление и информация. Всъщност, години наред четенето е била единствената форма на забавление и може би затова то е център на вниманието от толкова дълго време. То е оцеляло през годините и за щастие ползите са останали заедно с книгите. Така че нека изброим някои причини, поради които то е толкова важно.

прочети още